Зачекайте
йде завантаження
«Шлях до відновлення: участь жінок на місцевому рівні»: у Полтаві відбудеться Український жіночий конгрес

«Шлях до відновлення: участь жінок на місцевому рівні»: у Полтаві відбудеться Український жіночий конгрес

02.04.2024 16:04:16

У п’ятницю, 5 квітня, Український жіночий конгрес проведе спеціальну подію у Полтаві.

Регіональний Конгрес матиме назву «Шлях до відновлення: участь жінок на місцевому рівні».

На Конгрес запрошені представники і представниці місцевої влади усіх рівнів включно з головами ОВА, бізнесу, громадських організацій, народні депутати, міністри.

Участь в конгресі підтвердили посли кількох європейських держав і представники ООН в Україні.

Дискусії точитимуться у трьох темах:

Перша – про лідерство жінок на місцях. Як у воєнний час проявляють себе жінки на місцевому рівні? Чи мають вони доступ до ухвалення рішень зараз? Чи матимуть вони цей доступ у процесі відбудови? Наскільки важлива присутність жінок у військових адміністраціях, і якщо це так (а це так!) – чому їх там так мало? Чи відбувається партійне будівництво на місцях? Вибори колись будуть, і будуть вони за законом із 40% гендерною квотою. То чи готують партії жіночі кадри? Чи жінки хочуть іти у політику?

Друга панель – про нові виклики для громадянського суспільства. Яку роль відіграють під час війни регіональні громадські організації? Чи стало волонтерство прикладом горизонтальної самоорганізації суспільства і прискорювачем демократичних процесів у громадах? Як громадянський активізм допоможе у відновленні України? І яка роль жінок у цих процесах?

Третя панель – про економічну участь жінок у відбудові. Чи вітаються жіночі підприємницькі ініціативи на місцях? Чи доходять до регіонів програми кредитування і навчання? Як досвід, набутий у бізнесі, послугує процесам відбудови?

Щоб зареєструватися для участі в події, заповніть, будь ласка, реєстраційну форму.

Конгрес транслюватимуть наживо на офіційному сайті Українського жіночого конгресу womenua.today, а також на сторінках УЖК у Facebook та YouTube.

Акредитація за телефоном 0676043555 або +380 (50) 422 10 07.

Місце проведення повідомлять додатково.