Зачекайте
йде завантаження
Із засідання постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, охорони довкілля, природокористування

Із засідання постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, охорони довкілля, природокористування

24.04.2024 15:04:33

24 квітня відбулося засідання постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, охорони довкілля, природокористування, яке провела депутатка Тетяна Годяк.

На порядку денному комісії – розгляд проєктів рішень, які планують винести на найближчу сесію міської ради.

Зокрема, депутати розглянули питання щодо продовження права користування земельними ділянками; передачі в оренду земельної ділянки за адресою площа Павленківська, 7, майдан Незалежності, 20; продовження права оренди земельної ділянки за адресою вул. Героїв АТО, 81; надання, передачу в користування земельних ділянок та припинення права користування земельними ділянками; продовження права оренди та передачу в оренду земельних ділянок ТОВ “ОПТСТРОЙ-ПОЛТАВА” та ТОВ ТВК “Крайт”, продовження права користування земельними ділянками та передачу в оренду земельних ділянок під об’єктами комунальної та державної власності. Обговорили також внесення змін в рішення тридцять дев’ятої сесії Полтавської міської ради восьмого скликання від 15.09.2023 “Про перерозподіл та передачу матеріальних цінностей, які залишились не використані за “Програмою поліпшення сільськогосподарських угідь на території Полтавської міської територіальної громади» станом на 01.01.2023”.

Серед іншого, розглянули й питання щодо надання дозволів на розроблення документації із землеустрою фізичним особам, юридичним особам; надання дозволу з проведення експертної грошової оцінки; надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення – ботанічного заказника місцевого значення “Рожаївський”, ландшафтного заказника місцевого значення “Кротенківський”, “Ковалівський”. Обговорили і питання надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельні ділянки на території старостинських округів Полтавської громади; надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянам на території старостинських округів Полтавської громади.

Депутати розглянули проєкти рішень про проведення нормативної грошової оцінки земель в межах Полтавської міської територіальної громади на території старостинських округів. Також обговорили низку проєктів рішень, що стосуються затвердження проєктів землеустрою, зміни цільового призначення земельних ділянок, затвердження технічних документацій із землеустрою, надання в оренду та продовження права оренди земельними ділянками тощо.