Зачекайте
йде завантаження
У Полтаві відкрили інформаційну дошку загиблому Герою України Володимиру Кісельову

У Полтаві відкрили інформаційну дошку загиблому Герою України Володимиру Кісельову

07.05.2024 15:05:51

7 травня на фасаді будівлі по вулиці Дмитра Коряка, 2-а відкрили інформаційну дошку загиблому Герою України, капітану СБУ, командиру групи Центру Спеціальних Операцій «А» (Альфа) Володимиру Володимировичу Кісельову (Позивний «Полтава»).

Секретар міської ради Катерина Ямщикова вручила матері Володимира Кісельова Подяку міського голови з нагрудним знаком.

«Величезною ціною наша країна пише справжню сталеву історію. Від усієї Полтавської громади хочу висловити вдячність родині за Героя, матері – за гідне виховання справжнього українця, який точно не даремно віддав своє життя. Не можна пояснити, яка це болюча втрата для рідних і близьких. Розділяємо, цінуємо, шануємо і зробимо все для того, щоб пам'ять жила вічно», - зазначила Катерина Ямщикова.

Також вшанувати пам’ять Володимира Кісельова та захисників і захисниць, які загинули в боротьбі за незалежність України, прийшли – родина військового, начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, перший заступник міського голови Валерій Пархоменко, друзі та колеги.

Довідково. Народився Володимир Кісельов 7 липня 1989 року у Полтаві. Навчався у Полтавській гімназії №21.

З 24 грудня 2012 року проходив військову службу за контрактом осіб офіцерського складу в Центрі спеціальних операцій «Альфа» Служби безпеки України.

З 2014 року постійно залучався до оперативно-бойових операцій в районі проведення антитерористичної операції на сході України та Операції об’єднаних сил. Здійснив більше ста стрибків з парашута та глибоководих занурень.

Під час російського вторгнення в Україну в 2022 році був керівником групи Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України.

Загинув 7 травня 2022 року під час боїв на острові Зміїний.

Має звання: Герой України з врученням ордену «Золота Зірка»

Ордени: «За мужність ІІ ступеню», «За мужність ІІІ ступеню»

Медалі: «За участь в АТО», «За визволення Донбасу»

Відомчі нагороди: «За відвагу», «За сумлінну службу», нагрудний знак «ЦСО «А».