Зачекайте
йде завантаження
З нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Полтаві поклали квіти

З нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Полтаві поклали квіти

08.05.2024 12:05:07

8 травня, з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років представники органів місцевого самоврядування разом із рідними військовослужбовців поклали квіти до могил полеглих Героїв на Затуринському кладовищі.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих у Другій світовій війні та всіх, хто у сучасній російсько-українській війні віддав життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Провели і панахиду за загиблими.

Цього дня також поклали квіти до Меморіалу Солдатської Слави.

Довідково. Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Мільйони українців чинили спротив зі зброєю в руках у різних регулярних арміях світу, сотні тисяч боролися в підпільних і повстанських структурах. Українська земля була одним із основних театрів воєнних дій, місцем масштабних битв і найзапеклішого спротиву.

Втрати українців у Другій світовій – близько 8 мільйонів осіб (із них п’ять мільйонів – цивільних та три мільйони військових).