Зачекайте
йде завантаження
Роботодавці Полтавської громади можуть отримати грант за працевлаштування випускників профтехів

Роботодавці Полтавської громади можуть отримати грант за працевлаштування випускників профтехів

25.07.2024 09:07:46

У Полтаві відбувся регіональний форум «Кар’єрний старт: нові можливості для молоді». Представники Українського молодіжного фонду, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) презентували роботодавцям та молоді грантовий конкурс «Кар’єрний старт. Програма молодіжної гарантії».

«Уже розпочався прийом заявок від компаній на працевлаштування від 2 до 10 випускників закладів профтехосвіти. Підприємці завдяки конкурсу зможуть знайти людей, які готові працювати. Взявши у фірму молодь від 16 до 21 року без досвіду, роботодавці можуть отримати грант від 76 до 380 тисяч гривень. Молоді люди в свою чергу здобувають перше офіційне працевлаштування за спеціальністю, отримують зарплатню, досвід та проходять різноманітні навчання, необхідні для професійного росту, експертну підтримку», - розповів т.в.о директора Українського молодіжного фонду Микола Кобися.

За грантові кошти роботодавець 3 місяці платить новому працівнику зарплату. Заявку на участь у конкурсі необхідно подати до 7 серпня 2024 року. У реалізації проєкту беруть участь 29 громад країни, серед них і Полтавська.

На форумі підприємці обласного центру ділилися досвідом ефективної роботи з молоддю, працівники центру зайнятості розповіли про можливості пошуку роботи. Випускники закладів освіти взяли участь у воркшопі, як знайти перше робоче місце та досягати кар’єрного зростання. З наступного року пілотний проєкт розширить географію та фінансування. Детально з умовами конкурсу можна ознайомитися на сайті.

Ініціативу реалізує Український молодіжний фонд у партнерстві з ЮНІСЕФ за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через німецький державний банк розвитку KfW.